All for Joomla All for Webmasters
Красива и през нощта

Почти всяка жена използва дневен крем, но според повечето специалисти в козметичната област, истинската грижа за кожата е през нощта. Повечето от нас са уморени вечер

и преди лягане това е последното, което може да ти мине през ум. Но е добре между всички задължения и задачки да отделиш точно пет минути, за да нанесеш нощния крем на лицето и шията си. Кожата ще ти се отблагодари на сутринта със свеж и отпочинал вид. Ето и някои от най-често задаваните въпроси, свързани с това разкрасяващо средство:

Кои кремове са по-ефективни – нощните или дневните?
И двата си имат своето място и не може да се приравняват. Дневният крем има за цел да пази кожата от градската мръсотия, от праха, от студа или жегата, а също и от слънчевите лъчи. Докато при повечето фирми, нощния крем съдържа по-голямо количество овлажняващи, подмладяващи и регенериращи съставки. Често и текстурата им е по-мазна. Много от тях имат и успокояващи и дрениращи съставки. Така че на сутринта да не се събудиш с подпухнало лице и торбички под очите.
 
Нужни ли са нощни кремове за младите жени
Според някои специалисти са нужни, според други не. Всъщност ако си под 25 години ти сама можеш да прецениш дали ще ползваш такъв. Просто обърни внимание на кожата си, ако е прекалено суха, ако имаш подпухнал и нездрав вид сутрин и започват да се появяват фини бръчици, значи можеш да си избереш нещо подходящо и за през нощта.
След 30 години употребата на нощен крем трябва да се превърне в навик. Появяват се първите по-сериозни бръчки. Животът ти става по-напрегнат, деца или кареиера, а може би и двете... Така че нощният крем трябва да е на една ръка разстояние. След 40 г. е абсолютно задължително, защото освен гореизброените факти се добавят и физиологичните промени, изработването на колаген и еластин в кожата се забавя и намалява.

Какво трябва да търсим в нощния крем
Ако си над 30-те, за теб са подходящи продукти, които съдържат съставки против стареене – ретинол, витамини, колаген, аминокиселини, Q 10, пантенол, соев екстракт, етерични масла и екстракти от растения.
Ако кожата ти е суха, избери кремове с хидратиращи съставки – лецитин, витамини А, Е, D и F. Както и с екстракти от различни семена и растения. Екстрактът от гроздови семки е истински еликсир.
Ако си над 35 години си вземи колагенов крем. Колагенът е част от състава на кожните клетки и отговаря за еластичността й.
Най-универсалният вариант са кремовете с биологично активни съставки, специални екстракти с натурален произход, които подобряват кръвоснабдяването и стимулират възстановяването на кожата.

Основни правила
Нанасяй крема 15-20 минути преди лягане, за да може кожата ти да поеме спокойно крема без да се размазва по възглавницата.
Преди нанасяне почисти кожата си с тоник.
Не е задължително да използваш нощен и дневен крем от една и съща линия или марка.
Понякога вместо нощен крем можеш да използваш чисти екстракти от растения, например обтриване с бадемово масло.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.