All for Joomla All for Webmasters
В речника на психолога вече се е появила нова диагноза - “Депресия на успялата жена”. Това е една потискаща тъга, която понякога възниква и без причина. Официалните варианти за внезапната атака на депресията са три:

ПЪРВИ ВАРИАНТ: ИНТЕЛЕКТУАЛКИ БЕЗ САМОЧУВСТВИЕ

За тези жени успехът е само една фасада. Нищо повече! Хората около тях ги смятат за щастливи и заможни, но тяхното мнение се различава.

Ще посочим само един прост пример. Жената години наред се е изкачвала нагоре по служебната стълбица, станала шеф на отдела, а накрая и собственик на компанията. И точно когато смята, че е най-щастливата жена на земята, в главата е нахлува черна мисъл – всичко това, което е постигнала не удовлетворява мечтите е. Тя искала да стане певица, актриса или нещо друго, но то не се сбъднало. След като веднъж в главата е вече се завъртяла тази мисъл, тя започнала да вижда всичко около себе си в друга светлина. В един момент изпаднала в депресия и е идело да захвърли всичко и да започне живота си отново. Противоречията, които започват да клокочат вътре у нея объркват психиката е. И ако този труден период съвпадне с биологичната е криза на средна възраст, тя изпада в депресивно състояние.

А понякога и по-лошо...

КАКЪВ Е ИЗХОДЪТ ОТ ТОЗИ ТРУДЕН ПЕРИОД?

Разбира се, че трябва да се търси морално удовлетворение от постигнатото. Тази жена не е станала нито певица, нито актриса, защо да не помогне на други млади дарования да го направят? По такъв начин тя се доближава до своята мечта и тази амбиция ще изпълни живота е. Депресията ще отстъпи.

ВТОРИ ВАРИАНТ: МОРАЛНО И ФИЗИЧЕСКО БЕЗСИЛИЕ

Случва се и така – в един момент навитата пружина вътре в жената се скъсва и тя сякаш се намира в тунел без светлинка.

Започва да се пита: защо са е всичките тези пари, след като дори няма да има време да ги похарчи и да си достави мъничко удоволствие?

Тази жена вече се е предала на депресията. Силите е като че ли я напускат, надеждите също и тя изпада в състояние на пълно морално и физическо безсилие. Този вариант на депресията е изключително опасен, защото може да се прояви с усложнения и да причини инфаркт, инсулт, язва или други болести от нерви.

ИЗХОДЪТ - ДА СЕ НАМЕРИ ЕМОЦИОНАЛНО ЗАНИМАНИЕ

Всяка жена може да се пребори с депресията на принципа “...клин, клин избива”. Решението може да се търси в активното, но противоположно на досегашната професия занимание. Ето един добър подход: скачане с парашут или с бънджи. Това ще увеличи адреналина и ще прогони депресията.

И, разбира се, запознанствата с интересни и забавни хора. Те винаги ще помогнат за прогонване на депресията.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.