All for Joomla All for Webmasters

Първото нещо, което прави една домакиня, е след като обзаведе дома си, да си купи различни видове цветя. Стайните растения създават необходимия уют вкъщи, говорят за характера на домакините, а освен това и... лекуват. Имайте предвид това, когато пазарувате в цветарския магазин. Там ще ви обяснят колко често да поливате цветето, но едва ли ще ви кажат още някои важни за вашия избор подробности. Ето с какво могат да бъдат полезни някои от най-купуваните стайни растения.

Палма
С големите си и много като количество листа те помагат за пречистването на въздуха, в който се разтварят и различни вредни химикали и замърсители, показват резултатите от наблюдение, проведено в Австралия. Намалявайки нивото на токсините, растенията “дават” на въздуха и повече кислород.

Бенджамин
Най-често срещаното растение за дома. Може да го видим навсякъде от дома и офиса, до витрините на магазините. Бенджамина е расте подобно на дърво с овални лъскави листа. В нашата странa е типично домашно растение, но в топли места се развива отлично и навън. Фикус Бенджамина става все по-популярен, защото е прекрасно единично растение за съвременния дом. листата му не са големи, но повече прилича на дърво. Това растение се грижи за спокойствието в дома. То уравовесява собствениците им и ги „избавя“ от излишни конфликти.

Бегония
Соред ново изследване на учени от университета на щата Тексас, хората, които работят в помещения с цветя, показват с до 13% по-висока способност за концентрация и креативност. Типът на растенията не е от толкова голямо значение колкото това да ги има, твърдят американските специалисти, но все пак препоръчват цветя с красиви цветове, които не “чакат” пролетта, за да покажат цялата си красота.

Драцена, Филодендрон
Листата на растенията отделят вода (при тяхното “дишане) и по този начин запазват по-висока (с до 5%) влажност в помещенията, които изсъхват от отоплението през зимата. По този начин те допринасят за намаляване податливостта на човешкия организъм към вирусите на настинката и грипа, като не позволяват на лигавиците в гърлото и носа да загубят оптималния си баланс на овлажняване.

Бамбук
Психолозите смятат, че всяко наличие на зелен цвят в стаята вече действа успокоително. Според тях това е заложено у човека от самата еволюция – по-близо до природата! Дори да го вземете съвсем малък, бамбукът при подходящи условия на отглеждане бързо ще напълни стаята ви със зеленина. Изследвания показват, че зеленината спомага за намаляване на кръвното с 4-5 пункта.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.