All for Joomla All for Webmasters

Изневярата е символ на протест перфектни връзки няма и докато това е факт, изневяра ще има.
ИЗНЕВЯРАТА ЗА ЖЕНАТА

Жената изневерява не с тялото, а със сърцето. Тялото е само средство, да затихне копнежа на сърцето. Много жени дори си мислят, че обичат и любовника си, и мъжа си, но това е самозаблуда или просто лицемерие. Кога изневерява жената? Когато нещо й липсва - най-вече внимание. Когато настъпи денят, в който спират да се забелязват такива привидно дребни неща (които за нас са изключително важни) като нова прическа, нови дрехи, грим; когато почваш да разказваш нещо, а получаваш само "Не ме занимавай, имам много работа", изведнъж започваш да се чувстваш пренапрегната, грозна, скучна, накратко - всичко друго, но не и обичана. Тогава несъзнателно търсиш това внимание другаде -точно както малките деца. Изведнъж откриваш човек, който те разбира и изслушва (а реално просто си те представя без дрехи) и несъзнателно се привързваш. Оттук нататък има две възможности - зарязваш всички други и гледаш ти да си добре или се заравяш дълбоко в отломките на връзката си и се опитваш да реставрираш основите й. Избереш ли първия вариант - връзката ти реално е приключила, дори и да продължиш да си с човека до теб. Вторият вариант В повечето случаи е безнадеждна кауза и само ще ти донесе нови страдания - патова ситуация, от която всеки изход е поражение. Малко жени, които се чувстват обичани, изневеряват и то разбира се, ако не се стига до крайности в любовта, защото те само отблъскват.
Пример за крайност – партньорът ти да иска да е денонощно с теб, ако не е с теб да ти се обажда през 15 минути, да те задушава съвсем буквално, да нямаш секунда за самата себе си. Такава любов може да те претопи и да загубиш напълно идентичността си - реално ставаш част от някой друг, а това е плашещо. В подобен случай просто искаш да идеш при някого, който няма да те занимава с важни екзистенциални въпроси, а ще можете да проведете нормален човешки разговор, пък както се казваше в онзи виц "от приказка на приказка...".
ИЗНЕВЯРАТА ЗА МЪЖА
При мъжа изневярата не винаги е свързана с чувства - понякога просто се търси разнообразие. Докато при жената сексът е най-вече удоволствие, при мъжа е и до голяма степен потребност. Нормалният мъж не може да изневери "емоционално" -чисто платонично, за разлика от една жена. Има го моментът с кризата на средната възраст - когато мъжете тръгват да изневеряват, за да си доказват, че още ги бива, но в общия случай към подобна постъпка ги подтиква или солидно количество алкохол, или отношението на половинката. Инцидентните фактори не са оправдание, а предпоставка. Мъж, който не иска да изневери, колкото и алкохол да изпие, пак няма да погледне друга и обратното. Колкото и да ни се иска да вярваме, че мъжете са неверни по природа и винаги ще посягат на чуждо - това съвсем не е така. Обикновено причините се крият в нашето основание - същото задушаване, за което стана дума no-горе, е характерно в много по-колосални мащаби за жените. Когато започнеш да планираш всеки миг на любимия си да бъде прекаран с теб, когато се сърдиш, че не иска да те вземе някъде с него, където реално нямаш работа, когато постоянно му правиш проверки, ако не е край теб, ти само го караш да иска да се дистанцира максимално. Твоите планове за бъдещето - сватба, деца и т. н. може да са хубаво нещо, но него само го плашат, защото още не е готов. Условен рефлекс е да иска да избяга надалече в подобна ситуация.
Ревността също е страстоубиец. Хората са социални животни и колкото и да не ти харесва, че мъжът ти ще отиде на онази бизнес среща, на която ще присъства и супер-секси-готината му колежка, за която ти отдавна подозираш, че го сваля, замисли се за миг - само за един единствен миг - ами ако грешиш? Скандалите за глупости, вечното неразбиране, многобройните критики и обвинения, само отблъскват човека до нас. В крайна сметка има ли причина, стигне ли се до повод, волята за съпротивление обикновено се оказва твърде слаба и лабилна.
Ако искате мъжът ви да не ви изневерява - не му давайте ако не причини, то поне повод за това. А ако ще използвате скуката и еднообразие като оправдание да спите с друг/друга мъж/жена - хората отдавна са го измислили - суинг, тройки, отворени връзки - стига да сте либерални и да нямате скрупули, винаги можете да преодолеете подобна криза. Ако пък сте консервативни - замислете се дали държите на тази връзка и ако отговорът е "да", пак премислете и преподредете приоритетите си, като не забравяте, че обратната перспектива е раздяла. Ако проблемите са чисто психологически, а не физиологически - потърсете помощта на някой психолог - противно на общоприетите схващания не всички са некадърни и алчни кариеристи.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.