All for Joomla All for Webmasters

От къде идват феромоните? Нашите предци, за да предизвикат вниманието на човека, когото харесват, са използвали естествения аромат на своята кожа.  Какво са това феромоните -

биологично активни вещество, което се произвежда от ендокринните жлези или специални животински клетки. Отделяйки се в един организъм, те влияят на поведението на друг организъм. Счита се, че феромоните се възприемат от рецептори, намиращи се с края на носа, с диаметър 1 мм. Ези рецептори са директно свързани с мозъка, където предават информация за количеството феромони във въздуха.

Счита се също така, че с течение на времето човек губи възможността си да произвежда феромони.

Никои вещества, аромати и химикали не действат така силно както феромоните. Учени твърдят, че феромоните са индивидуални за всеки човек, което поставя под съмнение ефективността на всички парфюми и обоняния, продаващи се в търговската мрежа с идеята, че усилват производството на феромони в организма и дори че съдържат такива.

Половите феромони (афродизиаци) помагат за разпознаване на човека с когото най-добре бихме си паснали  чрез стимулиране на сексуалното поведение.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.