All for Joomla All for Webmasters

Масаж на стъпалатаМасажът на всяка част от тялото има лечебен и отпускащ ефект. Има обаче някои части от тялото ни, които са рефлекторни зони на всички вътрешни органи.Стъпалата

и дланите ни са като своебразна карта на цялото тяло – определени точки от тях отговарят на точно определени органи и системи в организма. Още от древни времена е ясно, че масажирането на конкретните точки има оздравителен ефект върху тялото ни.

Масажът на стъпалата е добре позната лечебна техника. Много природни лечители и масажисти я усвояват добре, за да лекуват пациентите си. Но това не пречи и вие да го правите у дома, дори без да познавате перфектно всяка точка от ходилото си. За целта може да си купите специален електрически масажор, който представлява нещо като мини-джакузи за ходилата ви. Или просто да ги накиснете в леген с гореща вода за петнадесет минути след баня. След като сте накиснали и подсушили ходилата си, може да преминете към масажирането с подходящ омекотяващ крем за крака или просто със зехтин.

Стъпалата ви представляват невидима за вас схема, която включва почти всяка част от тялото ви. Специалистите са категорични, че с правилно третиране и редовни масажи човек може да се отърве от редица болести и значително да подобри здравословното си състояние.

Цялостният масаж на стъпалата отпуска тялото ви, подобрява кръвообръщението, тонизира организма, избавя от стреса и натрупаното през деня напрежение, изчиства тялото от токсини. За това е най-добре да правите масаж на стъпалата вечер преди сън и след като сте си взели душ или вана.

Разтриването на палеца на крака ще ви избави от главоболие и мигрена. Ако масажирате редовно долната част на пръстите си, ще си помогнете със синузита, хремата и възпаления в областта уши-нос-гърло. Масажирането на външната част на ходилото, от малкия пръст посока петата, ще ви помогне за ставни болки, както и болки в бъбреците. Разтриване на вътрешната част на свода ще ви избави от проблемите с гърба и гръбначния стълб. Рефлекторната област на очите е вторият пръст на краката, а на ушите кутрето и най-вече основата му. Дебелото черво е концентрирано в областта на петата.

Когато решите да започнете редовен масаж на стъпалата, е добре да се отнесете сериозно и да сте систематизирани. Започнете с масажи около десет минути за всяко стъпало, като упорито притискате отделните точки от него и обърнете внимание в коя област изпитвате болка при натиск. Когато установите кои са проблемните ви участъци, концентрирайте там вниманието си като притискате и задържате, докато не усетите, че болката отшумява и се отблокира определен участък. Освен с ръце, може да използвате различни зърнисти предмети, дори най-обикновен дървен или пластмасов масажор. По този начин много по усърдно ще стимулирате отделните точки от стъпалата си.

Бъдете сериозни и стриктни с масажирането на стъпалата си. Само след няколко седмици ще усетите огромна полза върху цялото си здравословно и емоционално състояние. Дарете стъпалата си с любов и внимание и те ще ви се отблагодарят.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.