All for Joomla All for Webmasters
Няколко хранителни хитринки могат дарегулират  настроението ти Най-лесният начин да избегнеш мятането от едната емоционална крайност в другата е да поддържаш балансирано ниво на кръвната си захар.Защото, ако то спадне, ставаш нервна и раздразнителна. Опитай се обаче да избегнеш сладкишите, вместо тях заложи на плодове или зърнени блокчета.  
2 Пропуснатата закуска е сигурна рецепта за слаба памет, разсеяност и агресивност. Най-добре започни дене си с бавно разграждаща се енергийна храна като купичка овесена каша.  
3 Важно е да осигуриш на тялото си и определени хранителни вещества, които да го държат в хормонално равновесие. Ниските нива на магнезий, например са свързани с ниски нива на допамина, които довеждат до мрачни мисли. Витамин В6 регулира хормоналната ти картина като цяло и може да успокои заплашително клатушкащата се лодка на настроението ти. А според данни на неотдавнашно проучване, калцият е в състояние да „отреже" с до 50 % кофти симптомите на ПМС-а. Всички тези „помощници" се намират в ядките, зеленолистните зеленчуци и пълнозърнестите продукти. Дневната доза „готови" синтетични мултивитамини също подобрява нещата.  
4 Няма начин, трябва да споменем и „кофти героите". После да не кажеш, че не си била предупредена: кофеинът може да те направи раздразнителна, а алкохолът има неприятната способност да усилва усещането за депресия и за летаргия. На всичкото отгоре и двете напитки те дехидратират, което се отразява върху концентрацията ти. Според едно изследване само някакви си 2% увеличена хидратация могат да подобрят способността ти да се съсредоточаваш, така че пий повече вода!  
5 Движи се. Леката тренировка може да направи чудеса с душевното ти състояние. Ако не ти се спортува, просто се разхождай по един час на ден - дори дейностите с минимално ниво на натоварване ще повдигнат нивата на ендорфин и серотонин в тялото ти, действайки ти като природни антидепресанти.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.