All for Joomla All for Webmasters
Тя е основната течност, съдържаща се в нашето тяло, и представлява повече от 60 процента от теглото ни. Как да използваме максимално всичките й поразителни качества?

Попълвайте водния запас. Когато уринирате, потите се и дишате, вие губите до два литра вода на ден. Ето защо е необходимо да изпивате 8 чаши вода дневно, за да предотвратите обезводняването, да отмиете мъртвите клетки и да запазите водния баланс на организма.

Премахнете стреса.

 Топлата вана отваря порите и разширява кръвоносните съдове. Благодарение на това се усилва кръвоснабдяването на мускулите, в резултат на което те се отпускат. Освен това вие се отпускате и психически, тъй като мозъкът ви бързо реагира на спокойното състояние на тялото. Плуването също премахва напрежението.

Повишавайте тонуса си. Плацикането във водата също е добро упражнение. Обърнете внимание, че плувците винаги изглеждат по-млади от останалите хора на същата възраст. Това е така, защото физическото натоварване във водата уголемява дългите мускули, прави ги по-стегнати и еластични. Плуването помага и срещу остеопорозата.

Ободрявайте се всяка сутрин. Ако се потопите в хладка вода, измиете си лицето и шията или изпиете няколко глътки вода, всичко това ще способства прилива на допълнителна енергия. Прохладната вода бързо стяга порите на кожата, понижава температурата, свива кръвоносните съдове, извеждайки ви от съненото състояние.

Отслабвайте. Благодарение на редовните занимания с плуване можете да се освободите и от излишните си килограми, но можете да отслабнете и просто като пиете вода. Употребата на течност преди хранене намалява апетита. И още една хитрост: топлата течност остава в стомаха по-дълго от студената, затова по-продължително време не ви се яде. В промеждутъците между храненията се борете с глада с помощта на топли напитки. Бульоните например дават усещане за ситост, малка доза кофеин в студен или горещ чай препятства появата на апетит, а гъстите зеленчукови сокове добре запълват стомаха и се задържат в него по-дълго, отколкото прозрачните плодови напитки.

Информацията е от zdrave.bg

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.