All for Joomla All for Webmasters
Продължителното кърмене благоприятства когнитивното развитие и повишава интелигентността на децата, съобщи Би Би Си, позовавайки се на канадско изследване. Кърмените деца се справят по-добре с тестовете за интелигентност, когато станат на 6 години. Учените от университета Макгил обаче не могат да кажат дали това се дължи на благотворното въздействие на кърмата или на връзката, която се създава между майката и бебето. Децата, кърмени поне три месеца, получават средно 5,9 точки повече на тестовете за интелигентност. Добре е кърменето да продължи повече - шест месеца или дори година, изтъкват учените.

Такива деца получават по-високи оценки в училище. "Продължителното кърмене изглежда подобрява когнитивното развитие на детето", каза ръководителят на изследването Майкъл Крамър.

Мастните киселини в майчиното мляко са полезни за интелигентността. Физическите и емоционални страни на кърменето също могат да доведат до постоянни промени в развитието на мозъка.

Изследването е проследило 14 000 деца в Беларус шест години и половина. То е поредното, което затвърждава ползата от кърменето, като е най-мащабното от всички досега.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.