All for Joomla All for Webmasters
Кърмата пази от астмаMайчината кърма предпазва бебетата от астма и други алергии, твърдят френски учени и изясняват механизма, чрез който става това.

Когато кърмачката е изложена на полени, плесени и прах, млякото й предава тези алергени на бебето и те предотвратяват появата на бъдещи алергии. Откритието на този механизъм може да доведе до разработване на подобрена формула за адаптирани детски млека и на нови методи за подготовка на бебешката имунна система да се съпротивлява срещу алергична астма в по-късна възраст.

Досега не беше ясно защо кърмените бебета по-рядко боледуват от алергии, нито на какви алергени са били излагани майките и към кои алергени имат поносимост.

 Учените установили, че алергени от въздуха като полен, спори и прах минават от майката в детето чрез кърмата и това създава устойчивост към алергии. По-специално чрез кърменето в бебешкия организъм постъпва протеинът овалбумин, който тренира имунната система на кърмачетата да понася алергените. В тази„тренировка"участват още протеинът TGF-бета, който потиска имунната система, и белите кръвни клетки, наречени лимфоцити CD4+T. Те тренират младата имунна система да не реагира прекалено силно на алергените.

Предполага се, че същият механизъм може да предпазва децата от сенна хрема, дерматит, ринит или астма.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.