All for Joomla All for Webmasters
През цялата си бременност слушах коментари от приятели и роднини как ще трябва да променя начина, по който гледам на родителството, тъй като ще имам близнаци. “Няма начин” да практикувам т.нар. Attachment Parenting (подход при отглеждане на детето, при който родителите се съобразяват изцяло с нуждите на децата б. пр.). “Ще трябва” да давам добавка адаптирано мляко, “ще трябва” да им създам режим. “Няма да мога” да ги кърмя на поискване, “ще трябва” да будя другото бебе, ако първото иска да суче, за да ги кърмя едновременно. Дъщеря ми Кейтлин имаше свободата да суче когато тя желае. Спеше с нас докато стана готова да спи в отделно легло. Тя все още може да спи с нас ако желае. Кейтлин се отби когато тя пожела. Тя сучеше докато стана на 30 месеца и сама спря.

 

 И така, аз бях отново бременна и всеки ми казваше какво “няма да мога” да направя просто защото щях да раждам две бебета на една и съща дата. За тези, които ме познават, това беше още една причина да стана още по-упорита и да следвам сърцето си.  Когато отидох в болницата в 36-та седмица, за да предизвикат раждане, аз взех огромната си възглавница за кърмене с мен. След раждането не можах да видя Уилям и Кърт за ужасно дългия период от 4-5 часа. Така и не получих разумно обяснение защо не ми ги дадоха веднага. Когато най-после ги доведоха в стаята ми, бях толкова щастлива да ги гушна и двамата. Тогава беше първото им запознаване с възглавницата и първото им общо кърмене. Имах голям късмет, въпреки че бяха родени 4 седмици по-рано, те нямаха проблем със засукването. Единственият проблем, който се появи беше млечницата. Когато за пръв път засукаха, знаех че има някакъв проблем, защото много болеше. Веднага се обадих на консултант по лактация, за да дойде на посещение. Тя беше чудесна: така спокойна и отзивчива. Даде ми Нистатин, който да мажа няколко пъти на ден. Постепенно болката изчезна. Тя ми даде чудесна болнична помпа, която беше лесна и удобна за ползване. Посъветва ме да използвам помпата на всеки 1 или 2 часа, за да помогна на млякото да слезе. Също така ми показа как да храня със спринцовка близнаците с коластрата, която изпомпвах. Открих, че е далеч по-лесно да слагам едното от момчетата на гърдата, отколкото да използвам помпата. Едно от предимствата на кърменето на близнаците беше, че никога не почувствах напрежение и подуване. Не казвам, че не разбрах кога ми слезе млякото. Само това, че никога не почувствах неприятната болка, която се дължи на препълване, тъй като Уилям и Кърт сучеха често. Бях щастлива, че млякото ми слезе след 2 дни и половина. Този факт го отдавам на това, че момчетата имаха свободен достъп до гърдите ми. Също така поглъщах тонове вода. Увеличаване на количеството течности на кърмачката е много важно. Все още съм постоянно с чаша вода в ръката.

Е, Уилям и Кърт са вече на седем месеца! Те все още сучат и спят при нас. Прекарах два мастита: на всяка гърда по един. Имала съм дни, през които единственото ми занимание беше да седя и да кърмя – това беше през техните периоди на усилен растеж. Имахме и нощи на непрестанно кърмене. Но виждам колко здрави, силни и щастливи са Уилям и Кърт. За нищо на света не бих променила нищо от начина, по който ги отглеждам. Можете да кърмите изключително близнаци, можете да спите с тях. Аз съм живо доказателство за това!

Ново: Искам да споделя набързо последното развитие на нещата. Уилям и Кърт са вече на 18 месеца и все още сучат усилено. Всеки един ден е огромно предизвикателство, тъй като трябва да предвидя всяка една тяхна крачка, за да ги предпазя от нараняване докато се катерят. Единственото време през деня, когато знам, че са на сигурно място и аз мога да си почина, е когато те сучат. Също така все още спим в едно легло. Животът е пълен с интересни моменти с моите близнаци! Те подложиха на тест нашия начин на отглеждане. Всеки ден е чудесен и пълен с предизвикателства

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.