All for Joomla All for Webmasters
Естествената кърма е натурален продукт, създаден специално за храненето на бебето. Тя има много предимства пред всеки заместител. Кърмата съдържа балансирано количество хранителни вещества във форма, която е най-подходяща за усвояване от бебешкия организъм.
Няколко основни предимства на кърменето: Хранителни вещества – Човешкото развитие зависи най-вече от развитието на мозъка и мозъчната дейност. Според експерти майчиното мляко е най-добрата храна за развитие на нервната система на бебето. Провеждани са изследвания с бебета, който са кърмени и такива, които се хранят със заместители. Според резултатите кърмените бебета имат и по-добре развито зрение. Това се дължи най-вече на наличието на специални мазнини, които се съдържат в кърмата, но не и в изкуствено създадени храни. Въглехидратите и протеините, които се съдържат също се усвояват лесно от бебето и подпомагат развитието му. Кърмените бебета получават допълнителни количества витамин D., който спомага развитието на костната система.
Противовъзпалителни свойства – Кърмата е единствената храна за бебета, която съдържа вещества, които имат противовъзпалително действие. Според изследвания кърмените бебета много по-рядко боледуват от болести на храносмилателната, дихателната и отделителната система. Антителата, които се съдържат в кърмата предпазват бебето от инфекции. Освен това кърмата спомага развитието на стомашно- чревна бактериална флора. Кърменето допринася за развитието на собствена имунна система на бебето.
Лесно смилаема – Кърмата е естествен продукт и като такъв е лесно смилаем от бебето. Лесното храносмилане е необходимо, тъй като храносмилателната система на новороденото не е добре развита. Освен това организма изразходва по-малко енергия, тъй като храносмилането е по–лесно и бързо. Тоест бебето получава повече енергия за телесните си функции, развитие, движения и други.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.