All for Joomla All for Webmasters
Първи признаци на бременностДори да не планувате да ставате майка, е много полезно да знаете какви са първите признаци, които издават бременността. Добре е да сте информирани и да познавате какво ви подсказва тялото.Ето някои от първите признаци на бременността.

Леко зацапване на бельото.
Това се случва между първата и втората седмица, когато ембрионът се „захване“ за маточната стена. Тогава се получава леко течение с ръждив цвят, което зацапва бельото и е необяснимо за много жени. Този процес в организма често е съпроводен с болки в коремната област.

Закъснение на менструацията.
Това правило, което всички знаем, е почти безпогрешно. Само в много редки случаи може да имате цикъл през първите месеци след зачеването. Това е т.нар цветна бременност, която обаче си е рядкост и кръвотечението не е така обилно както обикновено.

Гадене.
Сутрешното гадене също е прословуто и е един от най-характерните признаци на бременността. То се появява между втората и осмата седмица и особено изразено сутрин. При някои жени обаче не се появява този симптом, а при друг е характерен през цялата бременност и то не само сутрин. Гаденето по време на бременността е малко по-специфично от обикновеното гадене. То може да се прояви от определена миризма, храна, питие и да ви се сторят най-непоносимото нещо.

 

Уголемяване на гърдите.
Още през първите дни след зачеването гърдите се уголемяват и стават много чувствителни. Състоянието им напомня на това преди да ви дойде месечният цикъл, дори още по-обострено. Потъмняват и ареолите на гърдите.

 

Умора.
Трудно ви да изкачите стълбите до третия етаж, трудно ви е да работите и дори четенето на книга ви изморява. Имате огромно желание за сън. Този симптом се появява още след първата седмица, но не е никак характерен, тъй като може да е предизвикан от редица други фактори.
                                       
Виене на свят, главоболие.
Хормоналните промени в организма предизвикват временни смущения, които се изразяват във виене на свят, засилено главоболие. Разбира се, не е задължително да припадате като от сюжет на латино-новела, но внезапните прилошавания са много характерни.

Емоционална нестабилност.
Този симптом не подминава почти никоя жена. Понякога се чувствате свежа и положително настроена, усмивката не слиза от лицето ви. В следващия момент избухвате в плач и не може да спрете сълзите си. Обвинявате хората в груби прегрешения спрямо вас и никой не ви разбира. Да, това е напълно нормално, предвид разбушувалите се хормони. При някои жени е временно състояние, при други продължава през цялата бременност за ужас на близките им.

Всички от изброените признаци могат да бъдат симптоми за друго – заболяване или временно неразположение. За да сте сигурни, не бива да чакате да усетите върху себе си всички симптоми на бременността.
Имате ли съмнения, бързо тичайте към аптеката и си направете тест за бременност, за да проверите фалшива ли е тревогата.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.