All for Joomla All for Webmasters
Възпаление на зърна: Ако кърмачето хваща правилно гърдата и хигиената е правилна, може да предотвратите този проблем. Ако кърменето ви причинява болка, значи, че имате напукване на кожата. Гърдата трябва да се изцеди от млякото, за да не се появяват и други проблеми и за да не се прекъсне произвеждането на мляко. Ако кърмачето се храни “усилено” или ако кърменето е болезнено, майката трябва да учи детето да обхване цялата тъмна зона, в подходяща позиция.
 
Запушване на млечния канал: Честото кърмене, промяната на позицията и използването на сутиен, който не притиска, представляват най-добрата профилактика. Често твърдо петно на гърдата, което боли при натиск, е знак за запушен млечен канал. Лечението трябва да започне веднага, защото млякото, което остава, може да се инфектира. Важно е гърдите да се изцеждат напълно, чрез чести сучения или чрез изцеждания. Топлите компреси също помагат.
 Мастити: Ако това възпаление на гърдите се разпространява и се появяват и други симптоми (умора, температура, общо неразположение), трябва веднага да отидете на лекар. Имате нужда от тишина, почивка, много течности, обезболяващи (които преминават в млякото) и антибиотици, но само ако ги препоръчва лекар. Ако лекувате веднага мастита, може да предотвратите появата на най-опасния вид възпаление – абсцес на гърдите.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.