All for Joomla All for Webmasters
Затова сериозно се отнасяйте към контрацептивите и преди всичко ги избирайте правилно, отчитайки особеностите на своя организъм, както и половия живот, който водите.

Кои са съвременните начини за предпазване от бременност?

БАРИЕРНИТЕ КОНТРАЦЕПТИВИ

Степен на надеждност – от 45 до 80 процента

ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ. Няма нужда да обясняваме що за предпазно средство са презервативите.

Всички знаят за тях. Освен контрацепция презервативите защитават от всевъзможни полови инфекции, включително от СПИН. За да ги използвате, не е нужно да се консултирате с лекар.

Колкото и модерен да е презервативът, какъвто и да е материалът, от който е направен, така или иначе върху него неминуемо има драскотини и микропори. И човек няма възможност предварително да провери колко е надежден презервативът, който използва. Независимо че има някакви тестове, брак винаги може да се получи. Не са единици случаите, когато жени забременяват след ползване на презерватив. Друг минус може да се окаже покритието на презервативите, защото може да предизвика алергична реакция при някои жени.

ВЛАГАЛИЩНАТА ДИАФРАГМА.

Представлява еластична полусфера, която се вкарва във влагалището.

Принципът е същият, както при презервативите, с една разлика - контрацептивът е в тялото на жената, а не на партньора е.

Диафрагмата се вкарва във влагалището за 8 часа, след което се изважда, измива се добре със сапун и се пази до следващия път. Диафрагмата е много лесна за ползване, жената я вкарва сама, без помощта на лекар. Както и презервативите, има два размера. За да установите кой точно е подходящ за вас, се консултирайте с лекар.

При продължително ползване на диафрагмата могат да се получат възпаления в пикочната и половата система, а като следствие от това жената да развие цистит.

ШИЙНО КАЛПАЧЕ. По форма напомня напръстник. Може да бъде метално, каучуково или гумено. Поставя се на шийката на матката три дни след спиране на менструацията и се маха ден-два преди началото на новия цикъл. Предпазва от развитие на инфекции. И диафрагмата, и калпачето се обработват със спермициди. Това са вещества, които неутрализират и обеззаразяват спермата.

Срокът на действие на калпачето е един месец, а само гинеколог може да ви го слага и сваля, което по принцип не е много удобно. Всеки месец се налага да се обръщате към специалист.

ВНИМАНИЕ! Калпачето се поставя само в случаите, когато шийката на матката е в идеално състояние - когато няма нито псевдо ерозия, нито възпалителни процеси във влагалището. Освен това влияние оказва и анатомичната структура на матката - тя трябва да бъде добре развита.

СПЕРМИЦИДИТЕ КАТО СРЕДСТВО ЗА КОНТРАЦЕПЦИЯ

Степен на надеждност – 98-99 процента

ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ ТАБЛЕТКИ.

В техния състав влизат изкуствено синтезирани женски хормони от яйчниците. Когато пиете тези таблетки, функцията на яйчниците намалява, не се случва овулация и забременяване е невъзможно. Правилно подбраните таблетки не само ви предпазват от нежелана бременност, но изпълняват и лечебни функции. Заболявания, изискващи хормонална корекция, могат да се лекуват с помощта на тези таблетки.

Не предпазват от инфекции.

Противозачатъчни таблетки можете да започнете да приемате само след консултация с лекар.

Освен това е необходимо да си направите и изследвания. Тези таблетки се приемат всекидневно, без да се пропуска нито един прием, в противен случай степента на надеждност намалява.

ВНИМАНИЕ! Оралните контрацептиви да не се употребяват от кърмещи майки и жени със заболявания на черния дроб, с варикоза и онкологични болести.

ВЪТРЕМАТОЧНИТЕ КОНТРАЦЕПТИВИ

Степен на надеждност – 92-96 процента

СПИРАЛА. Вкарва се вътре в матката. В резултат на това, че в матката се намира чуждо тяло, оплоденото яйце се откъсва и бременността става практически невъзможна. Спиралата се слага за по-дълъг период.

Не предпазва от инфекции.

Възможни са възпалителни заболявания, извънматочна бременност и кръвоизливи. Но методът е добър с това, че спиралата може да бъде извадена от организма на жената във всеки един момент.

ВНИМАНИЕ! Спиралата се поставя от гинеколог, като се вземат предвид особеностите на организма. Тя е противопоказна за жени с псевдо ерозия, чести възпалителни процеси, обилни менструации и дисфункция на яйчниците. Не е желателно да се поставя спирала преди първата бременност.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.