All for Joomla All for Webmasters
Когато жената вече е успяла да зачене, е необходимо да се замисли как ще износи бебето. За съжаление при много млади жени днес случват аборти.

А причините за недоизносване са много. Това са и хормонални нарушения, и липса на физически натоварвания, и нервно напрежение и, разбира се, пушенето при младите момичета.

Но ние тук ще обърнем внимание на нещо друго. За това са говорили още лекарите от Средновековието Авицена и Амасиаци. В техните трудове може да се прочете следното: “Употребяването от жената на мента пречи на плода да се закрепи за плацентата.”

Днешни изследвания доказват, че ментолът потиска активността на хипоталамо-хипофизната система, а в резултат на това не се стимулира секрецията на необходимите хормони. В случая говорим за хормоните, обезпечаващи пълноценното протичане на бременността на нейния първи етап. А не можем да отречем, че днес се употребява ментол под различни форми - ментови чайове, напитки, капки, сладоледи, дъвки и т.н.

Затова младите жени, мечтаещи да имат бебе, занапред трябва да се откажат от тези продукти. Може да се употребява само диворастяща мента, и то под формата на чай или отвара.

Друга причина за недоизносване на бебето може да се окаже слабата функция на щитовидната жлеза или състоянието, което наричаме хипотиреоза. В тези случаи лекарите назначават на бременната жена препарати на основата на йода, които обаче не дават кой знае колко добър ефект. Тези препарати съдържат неорганичен йод, а организмът усвоява по- лесно органичния йод. Затова нашият съвет е вместо таблетки да приемате лекарствени билки, съдържащи йод в органична форма. Това ще ви помогне по-добре да запазите бременността си.

Можете да се възползвате от растението калина. Всички знаем, че това е храст, който може да се отглежда и в градината. Използват се цветовете му. Една чаена лъжичка се смесва с 250 мл гореща вода.

Пие се като чай всеки ден по време на цялата бременност. Не е желателно да увеличавате дозата, защото по-концентрираната настойка няма да даде същия ефект, както по-слабата.

Една седмица преди термина за раждане, жената трябва да прекрати пиенето на чай от калина.

Може да си приготви слаба настойка от билката овчарска торбичка - една чаена лъжичка на една чаша вода.

А когато се появят силните болки, тогава концентрацията може да се увеличи. Това средство се пие и в родилния дом непосредствено преди раждането. Желателно е да се приема и 2-3 седмици след раждането, за да може матката да се свие и да възобнови обичайните си размери.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.