All for Joomla All for Webmasters
Всички са чували фразата, че бъдещата майка трябва да яде за двама, да се разхожда всеки ден и... да приема специални витамини за бременни.

Идеалният вариант е бъдещата майка да приема витамини още преди зачатието, т.е. в периода на планиране на бременността. Това й позволява да се подготви за най-отговорните месеци и за пълноценното кърмене. Според лекарите, приемането на витамини – най-добре чрез разнообразната храна, позволява да се избегнат изтощението, анемията, опасността от аборт и преждевременното раждане, спазмите на съдовете, кръвотечението и други неприятни състояния.

Азбуката на здравето на бъдещата майка и нейното дете наброява 16 основни жизнено важни вещества и микроелементи: витамини В, D, Е, С, К, магнезий, цинк, йод, желязо, мед и други.
Ако те започват да постъпват в организма на жената преди зачатието, се намалява рискът от развитието на вродени пороци и вероятността на вътреутробно и системно забавяне на развитието на бъдещото дете, а освен това то едва ли ще страда от недостатъчно тегло по време на раждането и т.н.

Според лекарите, всички посочени проблеми могат да се контролират, ако жената е започнала да се грижи за себе си най-малкото веднага след като е разбрала за своята бременност.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.