All for Joomla All for Webmasters
1. Ако първият тест е показал, че си бременна, бъди сигурна, че и 12-ия ще покаже същото. Честито! Чудото е станало. Можеш да се радваш, че този път опитите са били успешни, или да упрекваш бъдещия татко, презервативите и противозачатъчните.

2. Предстои ти първият преглед при акушер-гинеколог в Женска консултация. Приготви се да чакаш поне час сред кихащи и кашлящи пациенти, за да се добереш до своя личен лекар и да вземеш заветното направление. А след това най-интересното нещо, което ще чуеш от акушер-гинеколога, е терминът ти за раждане – датата, която вече сама си изчислила.

3. В началото често ще се чувстваш зле. Прилошава ти. Хапваш нещо. Вече си по-добре. След 5 минути отново ти се гади, затова пак хапваш нещо... И така след 1 месец се оказва, че си качила цели 5 килограма и... продължаваш да се чувстваш зле.

4. Гърдите ти са придобили съвършената форма и са станали значително по-големи. Само да не се налагаше да си купуваш от онези безформени сутиени за бременни...

5. Колкото и да се кълнеш пред колегите, че си на специална прочистваща диета, която забранява консумацията на алкохол и цигари, но разрешава хапването на огромни количества бонбони, надали ще успееш да спреш подозренията им, че си бременна.

6. След седмици на обикаляне по магазините за бъдещи майки виждаш перфектните дънки за бременни (които определено нямат формата на огромна торба с ластичен колан). За съжаление, носи ги надута моделка, която просто не може да се сети от кое точно ревю в чужбина си ги е взела.

7. Дори и да похарчиш цяло състояние за козметика против стрии, това няма да ти гарантира гладко коремче. Но пък, със сигурност, кожата на дланите ти ще стане мека и нежна.

8. Къде ли се е загубила добрата ти памет? Вече трети ден забравяш да занесеш на работа обещания отпреди седмица месечен отчет. Остава ти само да се надяваш, че шефката ти ще си припомни времето, когато и тя е била бременна.

9. Искаш вече целият свят да научи, че ще ставаш мама. Уви, коремчето ти расте тооолкова бавно. За сметка на това глезените ти изпреварват събитията и още от четвъртия месец започват да се подуват.

10. Постоянно ти се плаче... Четеш любимото си списание и ти е толкова тъжно, гледаш новините и едва сдържаш сълзите си. Бъдещият таткото те посреща от работа с роза в ръка, а ти започваш да плачеш. Как да му обясниш, че с теб всичко е наред, просто „бременните“ хормони си правят лоши шеги.

11. За съжаление, колкото и голямо да е станало коремчето ти, все ще се намират хора в градския транспорт, които поне половин час те оглеждат, чудейки се дали наистина си бременна, или просто си наддала малко повече около талията.

12. Ако пък имаш късмета някоя мила дама да ти отстъпи реда си на дългата опашка пред гишето за плащане на ток, това ще стане точно в момента, в който си успяла да се концентрираш максимално върху упражненията си за тазовото дъно.

13. За зла участ на бъдещия татко идеята ти за забавление в леглото вече се свежда до гледане на сутрешните блокове по телевизията и хапване на поредното парче чиийз кейк с боровинкова заливка.

14. Мечтаеш си най-накрая да успееш да се наспиш. Лягаш си като първолак в девет и половина, с надеждата този път нощта да е достатъчно дълга. След 7-то посещение до тоалетната обаче, единствено нещо, за което си мечтаеш вече, е слънцето да изгрее по-рано тази сутрин.

15. Отиваш на работа с изморен и сънен вид, а колегите те питат да не би да си била до късно на дискотека предната вечер.

16. Чудиш се докога трябва да чакаш, за да стане косата ти здрава, лъскава, сияйна и мека, както обещават всички книги за бременни. Е, никой не е уточнявал за коя коса точно става въпрос.

17. Толкова е хубаво, когато бъдещият татко милва и целува голямото ти коремче. Надали ще кажеш същото, когато и дузина приятелки се опитват да те пипнат за късмет.

18. Все ще се намерят доброжелатели, които ще ти натякват колко е важно да се пазиш, защото една тяхна позната така не си почивала и направила спонтанен аборт. Други ще се опитат да ти разкажат до най-малка подробност тяхното дълго, трудно и ужасно болезнено раждане. Запуши си ушите и и не им обръщай капка внимание.

19. Колегите ти остават мнооого учудени, когато им казваш, че ти остава по-малко от месец на работното място. Явно си мислят, че ще си вечно бременна.

20. Оказва се че си изчела цялата налична литература за бременността и раждането, абонирала си се за всички бебешки списания и си участвала в безброй форуми за бъдещи майки. Мислиш си, че по-подготвена – няма накъде. Е, бъди сигурна, че твоето бебе е на друго мнение. Предстоят ти много изненади.

21. Ако терминът ти е през януари, не се радвай отсега, че за празниците ще си бъдеш у дома. Остава ти само да се надяваш, че ще можеш да вдигнеш новогодишната наздравица със шампанско... А къде точно?

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.