All for Joomla All for Webmasters

Ако все още се колебаеш дали да присъстваш на раждането на твоето дете, тази статия ще ти помогне да вземеш най-правилното за теб решение.

Говорете
Добре е да обсъдиш със съпругата си идеята да си в родилна зала до нея. Говорете спокойно и открито. Не се притеснявай да споделиш своите страхове и очаквания. Изслушай и нейните „За!“ и „Против!“...
Може пък да се окаже, че самата тя няма да се чувства комфортно, ако ти си до нея в този момент.

 Заедно вземете решение
Опитай се да погледнеш през очите на жената до теб и да разбереш защо за нея е толкова важно твоето присъствие по време на раждането.
Така по-обективно ще вземеш правилното за вас двамата решение.
Не отсичай категорично, че в никакъв случай няма бъдеш в родилната зала. По-добре си дай време да размислиш. Нищо чудно да промениш решението си.
Ако обаче си твърдо убеден, че не желаеш да присъстваш на раждането, не пропускай да обясниш защо. Откровено сподели какви са твоите опасения. Така има шанс съпругата ти да те подкрепи.

Бъди подготвен
Ако си почти решен да присъстваш на раждането, потърси информация за това какво наистина се случва в родилна зала. Можете заедно със съпругата ти да се запишете на курсове за бъдещи родители, да посетите болницата, която сте избрали или да поговорите с други татковци, които са присъствали на раждането на децата си.

Знай възможностите си
Колкото и да си подготвен теоретично, не се заблуждавай, че си готов за всичко, което може да се случи в родилната зала.
Често раждането не протича като по часовник, възможно е да възникнат усложнения.

Подкрепяй я!
Бъди пълноценно до своята съпруга. Насърчавай я в трудните моменти! Бъди нейната връзка с медицинския екип. Не се колебай да питаш за процедурите, които се извършват, както и да кажеш на глас нейните желания по време на раждането.
Бъдещи татковци, не пропускайте възможността да участвате в Чудото заедно с любимата жена! Надали в живота ви ще се случи нещо по-вълнуващо и истинско от това да чуете първия вик на детето си, да срежете пъпната връв и да го докосвате минути след раждането! Вълнението си струва!

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.