All for Joomla All for Webmasters
  • Сигурно вече нямате търпение да видите бебето или просто да се освободите от тежестта му. Това са съвсем нормални и е възможно да ги изпитвате едновременно.

Някои майки са обхванати от предстартова треска, изпитват страхове и притеснения от предстоящото раждане. Ако не чувствате радост от предстоящата среща с бебето, не се чувствайте виновни. Страхът от неизвестното понякога е по-силен.


В последните седмици трябва да решите с вашия лекар как да родите. Информирайте се внимателно за обезболяващите медикаменти, за рисковете при нормалното раждане и при цезаровото сечение. Много хора ще се опитат да ви дадат съвети или да ви разказват страховити истории, но най-добре се доверете само на лекаря си.

  •  

 

  • Желателно е да посетите курс за бъдещи родители. Ще получите много полезна информация за първите дни с бебето, за начина на хранене, къпане, повиване. Това ще ви даде увереност и спокойствие.

 

  • Възможно е при слизането на бебето, да започнете отново да дишате леко, но пък да ви се налага да посещавате по-често тоалетната.

 

  • Сега е месецът на фалшивите контракции. Те са безболезнени и се появяват от време на време. Така тялото се подготвя за истинските контракции по време на раждането, които са болезнени и се появяват около 4 пъти в рамките на 1 час. Ако са придружени с внезапно гадене и умора, това е един от признаците, че раждането предстои съвсем скоро.

 

  • Признаци за предстоящо раждане са и странните желания да чистите, подреждате или готвите. Този инстинкт да подготвите мястото за идването на бебето е характерен за всички бозайници, включително и за човека.

 

  • В седмиците преди раждането ще чувствате много по-рядко бебето в корема, тъй като пространството е ограничено, а заетата от него поза не му позволява да се движи много.

 

  • Всяка седмица ще посещавате лекаря си за запис на тоновете на бебето.

 

  • Ако не сте суеверни, подгответе стаята за бебето, купете необходимите мебели, аксесоари и дрешки. Не се лишавайте от това приятно занимание. Така ще сте спокойни, че всичко е организирано предварително, а и няма да имате много време да се притеснявате за предстоящото раждане и да си мислите лоши неща.

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.