All for Joomla All for Webmasters

За повечето гаденето и повръщането е отшумяло.

Сънливостта отстъпва място на добрия тонус, апетитът се завръща. За много бременни вторият триместър е най-лекият и приятен период, не само физически, но и емоционално.

 

  • Усещане за бебе. Възможно е да усетите за първи път бебето. При някои бременни това се случва в края на четвърти месеци, при други в началото на пети месец. Усещането е като къркорене на червата ви или леко пърхане отвътре.

  • Следете внимателно теглото си. Апетитът ви се засилва, но същевременно започва периодът на рязкото покачване на теглото. За да си спестите неприятните изненади, помислете за балансиран режим на хранене. Вижте малко съвети тук.

  • Стомашните функции се забавят. Неприятен страничен ефект е запекът. Тъй като в този период сте податливи и към образуването на хемороиди, е добре да вземете превантивни мерки. Разхлабване на стомаха може да се постигне с плодове, повече течности или лъжица трици. Избягвайте разхлабващи чайове и продукти, без да сте се консултирали с лекаря си.

  • Засилено изпотяване. Щитовидната ви жлеза работи на по-бързи обороти, което покачва телесната температура. При по-топло време ще се изпотявате повече. По-леки дрехи и сухи дезодоранти с пудра ще бъдат от полза.

  • Отичане на ръцете и краката. В този период можете да забележите първото отичане на ръцете или на краката. При някои бременни този проблем може да се появи чак в последния триместър, но при някои започва по-рано. Почивайте си повече, дръжте краката винаги леко повдигнати. Удобен стол вкъщи или обърнато кошче в офиса вършат чудесно работа.

  • Разширени вени. За съжаление този козметичен дефект може да ви причинява болка. Купете си специални чорапогащници. Засега, освен подвигането на краката, няма друг начин да облекчавате напрежението в прасците.

  • Не мислете за лоши неща. Този важен период ще бъде свързан с много изследвания на плода. Ако се поддадете на лоши мисли и страхове, рискувате да отровите най-хубавите месеци от бременността си. Настройте се позитивно. За лошото мислете, ако дойде. Няма смисъл да се притеснявате предварително. Майчините страхове са безкрайни и най-често неоснователни, не им се поддавайте.

 

Заедно в Кухнята

Детски Кът

Здраве

 

© © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.