All for Joomla All for Webmasters

Навлизате в края на критичния период на бременността. Опасността от спонтанет аборт намалява, скоро всички „екстри“ на ранната бременност ще започнат да отшумяват.

Косата и кожата ви може да се променят. При някои бременни се появява пигментация или червени паякообразни белези. Кожата на лицето може да се омазни или да се появи акне. Има специални кремове за избелване, важно е да се ползват слънцезащитни продукти, тъй като слънцето ще засили пигментацията. Косата може да се омазни или да се изсуши. Ноктите се втвърдяват и 9 месеца можете да се радвате на прекрасен маникюр.

  • Ако забележите окосмяване по корема, не се стряскайте. То може да бъде вертикално, по появилата се вертикална тъмна линия от корема към гениталиите. Наричат я linea nigra и изчезва след раждането. Няма нищо страшно, и без това няма да се разхождате никъде по монокини или по дънки с ниска талия. Можете да продължите със стандартното обезкосмяване, което прилагате по тялото. За кола маска на триъгълника преценете сами какъв е прагът на болката ви. Нормално е през този период кожата ви да е по-чувствителна.

  • Важен момент е грижата за зъбите ви. Можете да откриете, че венците ви кървят, не се притеснявайте, нормално е. Посещението при зъболекар е задължително. Ако ви е страх или не търпите болка, можете да използвате упойки, има специално за бременни. Калцият е много важен, тъй като ако не поемате достатъчно, бебето го изсмуква от зъбите ви.

  • Ако имате ниско кръвно налягане, не се лишавайте от кафето. Две чаши на ден не са навредили на никого. Така ще се спасите от глабоволие, което е много характерно за този период.

  • Започнете с упражнения за гърба и за стойката. Колкото повече расте бебето през следващите месеци, толкова по-често ще имате оплаквания. Време е да започнете да обучавате таткото как се прави масаж на краката и гърба.

  • Нервите. През този период можете да забележите странни промени в поведението си. От меланхолия и безпричинен плач до пълна нервна превъзбуда и хистерия. Хормоните могат да ви изиграят лоша шега през тези месеци. Помнете, че мъжете ви не са виновни с нищо. Те ви подкрепят колкото могат и е по-добре в спокойните си състояния за говорите с тях и да им обясните за хормоните, отколкото да ги хвърляте в пълно недоумение, когато им крещите безпричинно или се опитвате да ги убиете с нещо тежко.
  • Заедно в Кухнята

    Детски Кът

    Здраве

     

    © © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.