All for Joomla All for Webmasters

През втория месец вече сте свикнали с мисълта, че сте бременна. Дори още да не са се събудили майчински чувства /което е съвсем нормално/, тялото ви постоянно напомня за бременността.

  • Тъй като в началото е трудно да свикнете, че сте бременна, трябва да започнете да се учите да си почивате по-често и да си пазите нервите. Ако сте работохоличка, време е да намалите работния си график и да спрете да поемате ангажименти, както преди. Сега опасността от аборт е голяма и стресът и преумората могат да ви изиграят лоша шега. Работата не свършва и я има всеки ден, но бебе може да се изгуби само за няколко часа.

  • Следете теглото си. Измерете обиколката на бедрата си, според тези мерки ще можете да следите дали трупате излишни килограми или наддавате нормално. Около 12кг. За всичките месеци се смята за нормално покачване на теглото. Не се сравнявайте с приятелки, всяка жена има различна структура, храни се различно и изглежда различно. До третия месец е нормално да качите до два килограма.

 

  • Ако нямате прокървявания или други проблеми, се консултирайте с гинеколога си и продължете да спортувате. Разбира се, ако не сте спортна натура, не започвайте сега с тренировките, нито се опитвайте да гоните някакви постижения. Бременността не е моментът, в който ще поставите началото на новото си спортно амплоа. Не спирайте да се движите! Това е от изключително значение до края на бременността, освен ако нямате изрични предписания от лекаря си да лежите.

  • Започнете с подготовката на кожата за късните месеци. Засега само овлажнявайте редовно с лосиони след къпане. Въпреки, че от стрии никой не е застрахован, поне опитвайте да се предпазите, пък кожата ще си покаже.

  • Заедно в Кухнята

    Детски Кът

    Здраве

     

    © © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.