All for Joomla All for Webmasters
Тъй като бременността е естествено състояние, няма причина да променяме изцяло навиците си.

Ако сте вегетарианка, не е необходимо да започнете да ядете месо. Ако спортувате активно, не е необходимо да прекратите заниманията си до края на бременността. Стига да следвате някои правила и да полагате малко повече грижи за здравето си.

  • Възможно най-скоро започнете да пиете фолиева киселина. За опасността от Спина Бифида е изписано много, така че не се колебайте.

  • Не пийте никакви лекарства, освен ако гинекологът ви не ви препоръча такива. При някои бременни има зацапване или кървене. Тогава лекарите изписват различни медикаменти, които няма да ви навредят, само ще подпомогнат бременността.

  • Не се страхувайте от засилената влагалищна секреция, нормално е през този месец. Бъдете двойно по-внимателни и спазвайте по-строга интимна хигиена. Влагалищната киселинност се променя и има опасност от гъбични инфекции. Всяка трета бременна се сблъсква с този проблем. Не провеждайте никакво лечение до 12 седмица.

  • Гаденето и повръщането са голям проблем за много жени. Тъй като и обонянието е доста изострено, т.нар. „сутрешно гадене“ при някои жени си е целодневно. При повечето жени отшумява в края на първия триместър, а съжаление при някои гаденето продължава през цялата бременност. При някои жени този страничен ефект липсва. Въпрос на късмет. Някои бременни пият бира на гладно, споделят че подтискало гаденето.

  • Придърпването ниско в корема не бива да ви притеснява. Матката променя формата си и леко нараства. Също така тя започва да притиска пикочния мехур и затова честите посещения на тоалетната са нещо обичайно.

  • Сънливостта през деня и безсънието през нощта са съвсем нормални. Така природната ни кара да забавим ритъма в най-рисковия период на бременността.

  • Сега е моментът да се отучите за периода на бременността от вдигането на тежки предмети, големи чанти с преносим компютър, сакове и подобни неща. В началото може и да не можете, тъй като много жени имат болки в кръста.Има хиляди правила за храненето, цял списък със забранени храни. Алкохолът и цигарите официално са пълно табу. Все пак не бива да се вманиачавате, aко не можете да ги спрете, то опитайте се да ги намалите до минимум. Слyшайте тялото си, то ще ви покаже само от какво има нужда. Ако много ви се припие лек алкохол, позволете си го чак след 12 седмица.
    Добрата новина е, че бирата е много полезна за кожата /съдържа витамин В/ и отпуска нервите.
    По чашка бира, дори всяка вечер няма да навреди на бебето. Разбира се, след 3 месец. Който не вярва, да попита гинеколога си.
  • Заедно в Кухнята

    Детски Кът

    Здраве

     

    © © 2024 Перфектна Мама. Всички права запазени.